Vår natur

När jag åker från mitt gamla hem och barnen där och deras mor till mitt eget Tysnadens krypin och julens äkta lugn stiger en långsam värme upp och lovar Frid, jag tänker - var jag alltid sådan här, och dom ni andra, polysar, i vår natur, att Älska Vara Själv.

Jag har gruvat mig och fasat. Förberett och pratat samlat kraft, nu är den här: julen nummer två på egen hand - och ja, barnen: vi vaknar upp tillsammans, klappar leker myser äter åker över till deras Hus och firar som man gör. Och efter.

Kommer bara lättnad, ingen sorg - ingen längtan, jag ryser andas Frihet, nyckeln i min hand ett glödgat tomtebloss av ljus, en ren helt glasklar känsla:

Fri-
het.

Det är Frihet jag känner nu, när - allt Gammalt, det är hanterat, och allting framåt bara Jag och möjligt, allt: precis allt är möjligt nu.

Och jag tänker då att kanske är det grunden - till det att kunna älska flera, det är att så in i helvete mycket Älska Vara Själv: jag har hittat min nya jul - och bara jag (och ok, Hon då, eller den som - är likadan) är bjuden.


Vindbrygga

Det är så det heter, en bro över en vallgrav - den man fäller upp när man vill vara ifred, kom inte på ordet igår, skrev något annat, men idag är en ny dag och jag kommer inte bara ihåg hur man säger, jag fäller också ner den. Så här är det.

Jag känner igen mönstret. Det upptar för mycket plats i mitt huvud. Jag har blivit Fixerad.

Igen.
För det är ett vält dolt faktum att jag ett par perioder tidigare i livet - i helt andra, men också lätt ångestladdade, situationer - kört fast i ett beteende, där jag om inte missbrukat sex så i alla fall feldimensionerat utrymmet sexet fått uppta i mitt huvud. Nu har jag sovit dåligt flera nätter. Plötsligt kommit på mig själv mitt i natten med att ha legat vaken en lång stund, drömlös - stilla, som i Väntan på Något, jävligt oklart vad. Jag somnar om, drömmer - fragment av sexuella eskapader, det är bara det att ingenting är helt eller ens särskilt sexigt, jag är inte kåt i drömmen och inte kåt när jag vaknar.

Det är bara passivt skrivna helt oköttsligt uppbyggda skript som ageras ut, eller snarare antyds, för dom kommer aldrig i mål, bara antyds - Antyds.

En god vän sa Sluta, sluta med det där att så aktivt söka sex med andra - du vill att poly-livet ska göra dig fri, men som du beter dig nu är du mera slav under dig själv än du skulle varit under konventionerna inom en monogam tvåsamhet. En annan god vän, Småbarnsmamman på Öland, sa - Akta, du lever och andas och äter det där, är du inte rädd att du igen är påväg upp i en relation som förminskar din värld, gör dig till Den Ena Halvan, och du vet allt sån't där.. .

Det här är kloka vänner.

En annan, helt ny, skriver: polysensuell - och närhetsslampa. Ooh.. Kan man vara det? Kan jag få vara det? Jag skulle kunna sluta söka sex som ett förprogrammerat tvång och inse att det är vilsam stilla närhet med andra jag verkligen Behöver och att sex visserligen är något jag Vill men absolut inte Måste ha. Särskilt inte på bekostnad av mental balans. Vilken befrielse. Vilken befrielse det skulle vara.


Grundborrning

Så...även om jag i forum på nätet redan har anklagats för att skriva omständigt och inte Ärligt reflekterande: just idag känner jag mig ändå såpass påväg in i mitt eget huvud - och Fast kanske där inne om Otur - att jag i alla fall fäller upp vallgravsbron och spärrar igen, ytterligare mer.

Jag väljer att istället konstatera att det här med polyamori 'n related verkar vara en ganska starkt levande kommunitet - det går att fördjupa sig och dyka ner i rejält. Det är också vad jag känner för att göra. Dra igen dörren, upp filten och ner rullgardinen - och nörda ut, glasögon och absint och allt. Så under julveckan - smått fasansfull period i den sprängda kärnfamiljens tid - hittar ni mig bland annat här:

Polyheart.se - Forum för flersamma, med också info om olika lokala nätverksträffar etc.
Polyamori i Sveriges Radio - inslag i P1:s program Tendens, inte lyssnat på än men ska.
The Ethical Slut - utvecklar sig allt mer till en bibel och räcker garanterat hela julen och mer.
da Poly Geek Conference - ja, så heter den ju inte och det är en ocean av tid kvar, men som evidens för just det här med Kommunitet: visst är det c-ute att det finns underlag för en hel helg i navelskådandets tecken runt precis det här ämnet, jag kommer sitta i bänkraden längst fram med ett äpple jag inte vågat ge till fröken i knät.

Och ser ni mig nu under veckan maniskt sorterande skräp nere vid kvarterets översnöade återvinningsstation, mitt under Kalle Anka @ Julafton - mata mig nötter, säg att Det Ordnar Sig, kanske till och med ge mig en kram?


Mellantid

Det är ställtid just nu. Tiden mellan rutorna. Inte som i att ingenting sker - och även när ingenting händer är Det betydelsebärande i sig. I onsdags låg jag exempelvis inte med en annan tjej.

Det var det där med att vi hade Planerat, schemalagt och kommit överens - om ett möte med 'nother couple, onsdagen den 7:e, men så blir Hon sjuk efter en kanske lite för intensiv helg, och jag säger Vi får ställa in, Men du kan gå själv - svarar Hon då, och oooh, blir jag rätt förvånad faktiskt, jag trodde inte Hon var Där. Funderar igenom - och kommer fram till att, nej, det vill jag faktiskt inte, däremot träffa enbart tjejen själv, could do That, och OK: gör det då, känns lite svårt - men, vill träna mig på det här och hitta balans mellan dina och mina villkor.

Men - så blir hon sjuk också, och bara jag och snubben kvar, och hahah, nej inte riktigt aktuellt längre = det blir en vecka i fromhetens tecken, och ärligt tror jag det var exakt vad jag Behövde.


Sovljud

OK, här är den första grejen i det här sammanhanget som inte är rent polysexuell - vad det är istället vet jag faktiskt inte riktigt men det har definitivt med Närhet med Flera att göra.

Kanske är vi Flockdjur, bara - helt enkelt, och upplevelsen inte ett dugg djupare än så. Det anmärkningsvärda då är väl snarare, att vi inordnat vårt samhälle på ett sådant sätt att det blivit så sällsynt.

Vilket då? Jo, just det där att Sova Tillsammans - mer än två, varje gång jag gjort det senaste åren har minst en av dom övriga inblandade varit under 9 år = barn som kommit över till föräldrarnas säng etc etc.

Men det rogivande ljudet av tunga andetag, en kropp som vänder sig om - en värme som kanske kommer närmare, och stillheten av människor som kommit till ro tillsammans, jag sov inte så mycket natten till lördag, jag erkänner, men jag tyckte mycket om ljudet av dom som gjorde det.

Och Agnostikern

Någon annan som inte är fullt lika imponerad men som förefaller tänkt igenom ämnet minst lika mycket, så mycket att det blivit ett eget spår på en grym textbaserad skiva, är Emil Jensen.

Han har inte bara Tänkt, han har Retat Upp sig: Emil Jensen - Polygami.

Och fast jag förstås inte håller med om slutsatsen gillar jag ändå retoriken, det är ungefär som när Magnus Betner säger Dåliga Djur Dör och menar att klimatförändringarnas följder för den biologiska mångfalden inte gör något - det är verkligen inte så jag tänker, men det är effektivt, träffsäkert uttryckt och därför awesome ändå. 

Så för att visa hur mycket jag faktiskt tycker om Emil Jensen (ja, älskar skulle jag vilja säga - hade nog till och med kunnat tänka mig ligga med honom bara för att uttrycka hur - fast då troligtvis på ett sån't där, ni vet - Oooh-Tack-Men-Nästa-Gång-Hyr-Vi-En-Film-Istället-OK-Och-En-Film-Vi-Verkligen-Ser-På-Och-Inget-Ligga-Nej-Inget-Ligga-Film-Och-Vi-Håller-Inte-Ens-Handen-Nej-Herregud-Verkligen-Inte-Handen-Men-Satan-Du-Är-En-Awesome-Dude-OK-Nu-Ser-Vi-På-Film-typ-av-Ligg) - lyssnar vi också på den här, fantastiska most amazing, Vackrast i Världen:Med sin uppenbara tilltro till människans förmåga att tänka och bestämma själv tror jag Emil Jensen skulle kunnat respektera en polygam livsstil han också, om han bara lät bli skrämma sig så (och kanske fick den bättre presenterat för sig.

da Poly Anthem

... men hörni, jag tror jag precis hittat landets mest folkkära poly-förespråkare - mitt framför näsan på mig, lyssnat på den här skivan och låten hela året men inte fattat det förrän nu: Timo Räisänen lever da POLYLIFE.And all of our friends will join in - låter ju asnice, det, eller hur ..  . big UP, da Poly Anthem! :D

"Sök hjälp"

Jag har blivit ombedd söka hjälp. Man har oroat sig för min mentala hälsa. Det har anförts att min strävan efter Frihet skulle vara Självdestruktiv. Jag tror jag måste förtydliga. 

I sajten Familjelivs forum oroar man sig för hur jag mår, och då det tillhör god ton att bemöta en sådan fråga med ett svar kommer det här: jo tack, bra.

Jag mådde visserligen piss när jag startade den här bloggen för ett par veckor sedan, men sedan dess har jag jobbat något oerhört med mig själv och skälet till min Tappade Fattning - och utan att på något sätt vilja påstå att det är Färdigt, allting Enkelt och det här nu bara ripe greenfields ahead har jag trots allt ändå precis överlevt ett, om jag får säga det själv inte helt Odjärvt, leap of faith och lärt mig en himla massa bra grejer på kuppen.

Och OBS - appropå syftet med den här bloggen etc, vilket också efterfrågas i forumtråden ovan: den här sidan handlar inte om mitt och Hennes förhållande och hur svårt det kan vara med kärleken.. Domännamnet är inte ensablamassasvårlästafunderingarochhalvpoetisktstruntom- karlekenochdessprovningar.blogg.se, utan POLYLIFE, och då menar jag att det är vad den också ska handla om: hur man erövrar en polysexuell livsstil, inte som någonslags efterkonstruerad strategi för att behålla någon man älskar - utan som ett sedan länge uttalat självändamål, som sedan råkat korsa väg med Äkta Kärlek och någon jag verkligen tycker om.

Så målet, i det här sammanhanget, är inte Hon, utan det vi kan lära oss av att knulla med fler än varandra, utan att såra, kontrollera eller manipulera - vare sig oss själva eller någon av dom vi Möter längs vägen.

Och guess what, i all sin krävande märklighet - som ja, gjort mig trött och ledsen ibland - är det en helt fantastisk, mäktig resa som jag är stolt över att jag vågat mig på (och som därför alltså får mig må Bättre snarare än Sämre, men ja, tack för visad omtanke...).

Pay Day

Och så kommer lönen för allt hårt arbete - en fredag, ja men mitt i månaden, plötsligt, oväntat och spontant: när vi vaknar upp den här morgonen ligger vi tre stycken i samma säng.

Det blev inte som någon trodde. Eller planerat. Tänkt sig.
Det blev bättre.

Vi som spekulerat, diskuterat - schemalagt, till och med - och så står vi plötsligt i en bar med ett annat par och Synkar Agendor, jag dricker omdömeslösa mängder Kilkenny i vanvettigt tempo, men när Läget Blir Skarpt är jag plötsligt glasklar och lotsar igenom allt till en taxi, där vi nu bara är tre, men vilka tre, och när jag morgonen efter kommer till liv med två nakna kvinnors händer över hela min kropp är det inte ens Det Bästa.

Det Bästa är allt Hon får - för allra första gången Så Här - och att jag är med och Ser.

När vi är själva igen lördag förmiddag Kramas vi, går igenom - stämmer av, lär oss, gläds, vilar stilla. Vi ligger i varandras armar - igen och det Är Vi, Det är bara Vi.

[the absence of A] Starvation Economy

Det finns en oerhörd lättnad i insikten att tillgången till Närhet inte är begränsad. Det är omöjligt att tömma ut naturens förråd av kroppsgenererad värme. Mänskligheten kommer aldrig passera Peak Intimacy - vi befinner oss mitt i den, på toppen, precis hela tiden.

Det finns ett kulturellt felantagande som sitter fastsurrat vid mänsklighetens ankel med en kedja av missunsamhet. Lugn, jag ska inte bli Björn Ranelid - men nu vi pratar ändå om något som raserar äktenskap, förstör vänskapsband och beskär individers känsla av frihet och utrymme att Leva.

Vi pratar om antagandet att tillgången på Kärlek och Närhet (sex) skulle vara begränsad. Att vi ("västvärlden") tillämpar någonslags traditionell bristekonomisk scarcity-logik på hanteringen av den mest outtömliga av resurser vi människor har att frossa i (varandra).

Inte?

Varför är då känslan - jag menar verkligen Känslan, du vet vilken, att om någon du älskar Ger Sig till någon annan skulle Du själv plötsligt få mindre, så djupt rotad i vårt inre... Föreställ dig din partner med en annan kvinna/man, vettlöst hängiven - passionerat uppslukad, askåt, och du i den, orgasmens, stund inte på något sätt närvarande i sin tankevärld. Jag vet du känner dig berövad - hotad, som i att ha förlorat något, blivit av med: behövt dela, tappat bort. .

Men tänk om.. Tänk om det att dela - Tillåta, släppa Fritt, och Flöda, vara som det är och växa, leva, istället gör starkt Starkare, inspirerar och glädjer och lär, så att det som "är ditt" inte blir mindre utan mer?

Tänk om. Om...


Enas om Hur

Det är kaos i själ och hjärta. Men frid i kropp och huvud. Vi vill och ska göra det här. Det kommer bli bra - till slut, när vi bara Enats om Hur.

Nu yr flisorna av konventionerer som rasar. Nu skönjas konturerna av Någonting Nytt. Nu växlas ömmaste kärleksbetygelser och djupaste löften om närhet med kalenderbaserad planering om sex med andra och detaljerat  regelförfattande om vad vi får och ska och bör göra tillsammans dom.

Vi vänder och vrider, skrattar och frågar - gråter och undrar, svarar och kramas, mest kramas vi. Kramas vi, har sex, ibland, också - fortfarande svårt, det blixtrar bilder jag inte vill ha, och jag känner som jag måste Prestera, passera - något slags olympiskt kval, vilket jag då förstås absolut inte skulle ha gjort, men mest Kramas vi.

Kramas vi.

Falla framåt

Iskall morgon - jag står och skrapar rent bilen från snö: utan vantar, aldrig några vantar, jag vet inte vad det är med mig och vantar, varför dom aldrig finns när jag behöver och varför kalla darrande händer ska behöva kännas i magen: det virvlar i magen, mår illa i magen - en iskall morgon i snö och jag mår illa, så Illa.

Jag har tänkt på att Hon tycker han är Bra. Så Bra att dom behövt Vila. Dom har tänkt på - och velat ha varandra, så mycket att det tagit över så stora delar av deras väsen att det blev svårt...

Hon har varit så Bra för honom att det svartnar, den här morgonen går det inte se dom Tillsammans - och gud (jävligt litet G), det Gör Jag, ja gud (aslitet) vet att det svartnar.

Men jag har lärt mig nu - och vet hur man hanterar, man lyssnar och känner, noterar, men: härdar, står ut och Går Stark.

Om jag bara kunnat hantera att han varit dålig skulle jag aldrig gett mig in på det här - jag måste lära mig stå ut med att dom delat, ska dela, något fint, något häftigt och härligt och att jag inte är där när det sker.


Dina fem cent

Det är ganska många som redan hittat till den här bloggen - fast den inte direkt marknadsförts eller pushats någonstans. Så det är förmodligen ett ämne som engagerar.

Och då vill vi förstås veta - vad tycker Du? Är poly-livsstilen en vettig grej - ett fungerande alternativ till monogam tvåsamhet? Har du själv erfarenheter av området - goda, dåliga? Vad är bra att tänka på? Vilka är fallgroparna, vad finns det för möjligheter? Vad ser du som de stösta utmaningarna och allvarligaste hindren som behöver forceras - och har du i detta några tips på vägen?

Jag är påväg ut i det, oavsett vilket - ingen återvändo, och vill förstås gärna veta om någon läsare sitter inne med några goda råd eller funderingar.


Onwards

Ja, så nu är den här bloggen ikapp sig själv - nu är vi i nutid, och det finns inte längre någon som vet vad som kommer hända. Särskilt inte som vi just bestämt både att vi ska aktivt söka upp och ha sex med andra, tillsammans - inklusive vännen Hon var med själv för två veckor sedan.

Det har också, appropå vad som sagts tidigare om att äga och hantera svartsjuka, satts upp ett antal regler - som egentligen inte är några regler, det är ingen katastrof om dom bryts, men...önskade förhållningssätt, åtminstone:

1. Hon hör alltid av sig till mig med minst ett kort SMS innan Hon är med någon annan, så jag vet - framför allt att läget är lugnt om jag inte hört någonting = peace of mind.
2. Det Hon (och jag) har med någon annan begränsar sig till det rent sexuella - och vänskapliga, inte kärleksfullt tittande-i-ögonen-hållande-handen-pussas-ömt, osv osv.
3. Om det hos någon av oss väcks känslor relaterade mer till kärlek än vänskap berättar vi det för den andra, så man vet - framför allt att läget är lugnt om man inte hört någonting = peace of mind.

Sen har det också satts upp några stycken ännu mer konkreta House Rules för vad som gäller i händelse av gemensamma sexuella utflykter, tillsammans med andra. Vilket alltså nu är omedelbart förestående... Om det sedan (först) blir att vi är med den här gemensamma vännen tillsammans - eller något annat lämpligt par, det återstår alltså att se.

Men i all sin konstiga onaturlighet känns det konstigt naturligt - och som början på något nytt, äkta och ärligt.  

Lita & Oheliggöra

Den här bloggen handlar inte om att min tjej låg med en annan när jag inte var med. Den handlar om hon ska kunna göra det igen.

Jag känner mig helt klar över att dom här sakerna vi börjat laborera med nu tillhör det svåraste man kan hålla på med, kanske inte bara i ett förhållande - utan i livet i sig. Det är saker som aktualiserar dom mest djupliggande, innersta delarna av ens väsen och person.

Alla ens rädslor, förhoppningar - drömmar och fasor, behov och historik.

Det är på det viset en oerhört intressant resa - och ett arbete med en själv, som jag så här inledningsvis inbillar mig har förutsättningar att leda längre än till "bara" den fria relationen och ökad öppenhet runt sex och närhet. Andra, ännu större frågor kopplade till en själv och ens personlighet - men det. Är än så länge en obekräftad teori och får låta sig visas med tiden.

Man kan göra detta ensam, som fri singel - och själv, jag vet inte om det är lättare eller svårare, men det är hursomhelst inte ett alternativ för mig. Jag vill göra detta med Henne. Det är för att vi ska kunna leva tillsammans varaktigt - länge, så länge Ödet vill, utan att begränsa eller låsa fast (vilket ju allt som oftast visat sig leda till precis det motsatta, det man vill undvika - att man glider ifrån varandra), vi ska klara av det här.

Och om det ska gå fordras tillit. Jag måste tro på och låta skjunka in i mig det hon säger, visar - gör och inte gör. Jag måste våga ta ansvar för och visa mina egna känslor och reaktioner på vad som sker. I det kan vi mötas, lära känna - förstå, och hitta vägar ut och igenom, strategier och metoder som fungerar för oss. Det är den delen som handlar om att lita på kärleken, som vi ju konstaterade förut är en av åtminsonte tre grundbultar i den polysexuella livsstilen.

Den sista delen handlar om att oheliggöra akten av sex - och är vad vi just påbörjat tillsammans nu. Det är ingen djärv gissning att den här bloggens framtida inlägg till stor del kommer kretsa kring detta...


Äga sin svartsjuka

Det kommer en bok med posten. Julklapp till mig själv, amazon.com delivery: The Ethical Slut - A Practical Guide to Polyamory, Open Relationships & Other Adventures.

Jag kastar mig över kapitlet om att hantera svartsjuka - och, eftersom detta är mer än en full vecka in i mitt eget arbete känner jag igen mig direkt. Det finns uppenbarligen fler som tänkt på det här - och hunnit (behövt) göra det mycket mer än jag, men dom har kommit till exakt precis samma slutsats.

Svartsjukan är inte det onda som måste bekämpas. Det handlar inte om att utplåna den och - ersätta ett skrikande hjärta med ett knäpptyst och iskallt.

Det handlar om att lära sig flyta med - låta allt som behöver ha sin plats, utforska och lyssna.

Det riktiga hotet den här tiden har varit att jag ska duka under i slitningar av oro och ångest. Inte att Hon skulle dra med någon annan. Faran att jag inte skulle orka har varit större än risken att hon skulle försvinna. Så det jag behövt fokusera på har aldrig varit Dom - vad dom gjort och inte gjort, tänkt och känt och inte tänkt.

Det jag gjort bäst i att koncentrera mig på har varit arbetet med mina egna känslor.

Frossbrytningar och plötsligt oväntad panik - det allt annat undslående behovet att Veta: var Hon är, vad dom gör - vad som faktiskt gjorts, sagts och tänkts.. ja, det kommer ske igen - igen och många gånger igen. Men för att veta vad som är riktigt för mig att göra då - hur jag kan lära mig hantera, måste jag stanna kvar och titta precis just där: i den mörkaste, hårdaste kärnan av min egen svartsjuka. 

För det svaret, vad som krävs för att kunna hantera - ser olika ut för alla. För mig har funnits särskilda behov som varit mina och bara mina: saker jag har behövt inse och förstå - för att sedan kunnat be om (och få), och komma vidare (mer om vad senare). 

Det viktigaste just nu är insikten att det är acceptansen av svartsjukan själv som varit vägen dit.

In hibernation

Men så har jag bestämt mig för att ta denna utmaning Huvud På och ge den mitt Bästa Skott.
Jag behöver - vill och ska, lära mig det här.


Jag tänker att det handlar det om tv.. tr - OK, säkert jättemånga, oräkneliga, men minst tre grundläggande saker: man behöver äga sin svartsjuka, lita på kärleken och oheliggöra akten av sex.

Jag arbetar med detta. Två veckor, nästan full tid - i princip non stop, det jag får gjort utöver, som att äta, hämta och lämna barn - jobba etc, är ren autopilot. All kraft går åt till det här.
När jag är färdig torsdagen efter är jag helt jäkla slut, utmattad - men. ´

Jag har gjort stora framsteg.

Tankar ur en virvelvind

Men så: knäcken, ryggen - kroppen, uppenbarligen inte övertygad, det här att jag bara bryts av och måste inta omedelbart sängläge har hänt mig en gång förut. Det var ett och ett halv år sen och slutade med insikten att jag måste lämna min fru.

Så man kan lätt säga att kroppen är min bästa vän. Den signalerar Inre Konflikt genom Förlamning när jag helst inte vill lyssna utan tror jag bara kan köra. Jag ställer in allt den här veckan, lägger mig - och öppnar.

Öppnar och går igenom, ärligt. Reser mig, faller - skrattar, gråter - dör, återuppstår. Och så vidare och så vidare. Hon är där ofta. Prioriterar och väljer - visar mig, jag är Han och jag förstår men så Ångesten, den Ångesten, jag kommer skriva mer om den sen för den är samtidigt vägen ut, och dom här dagarna flyter ihop för mig nu och jag vet inte längre vad som hände när och på vilket sätt, men vi är både nära och isär och jag jobbar inte, jag arbetar med mig själv.

Och det blir en massa mail..till småbarnsmamman på Öland, det här är fragment - rester, nu, av en småbarnspappas första stapplande steg mot en polyamorös livsstil:

"Förutom att jag är trött (3 skrivelser och 1 seminariedag + en 30 timmars festival levererade förra veckan och helgen) .. så har jag hamnat mitt uppe i det Öppna Förhållandets stormöga, mycket riktigt - på den 21-åriga dubstep-DJ:n gissade jag fel enbart på musikstil, han spelar UK hardcore men som gissning betraktat får det nog ändå anses som ganska OK..och jag tror inte hon kommer lämna mig för honom heller - eller: jag vet att hon inte kommer göra det, och jag vill att det ska vara precis så här: Öppet, men du förstår säkert. Det blir endel att bearbeta. Jag ska göra det från spikmattenivå hela veckan."
[...]
"Och - när något sån't här kommer in i en relation, på riktigt: det enklaste är ju att bara sticka - eller hur, det gör så ont och är så svårt attbearbeta, vilket gör att hela systemet skriker "nej, no - inte, det är inte värt det, jag ger hellre upp för att slippa slåss". . och. om man inte ska göra det behöver man inse och erkänna för sig själv hur mycket man faktiskt tycker om det man har, som gör det ändå värt att stanna och slåss = samtidigt som ett hot kommer in i bilden och ökar risken att allt ska tas ifrån en höjs plötsligt insatsen, när det blir uppenbart hur mycket den andra människan kommit att betyda för en = spelet är plötsligt helt livsfarligt.

Tankar ur en virvelvind - och, mina första trevande försök att hantera något jag hängt upp hela mitt framtida intresse för tvåsamhet på: möjligheten att leva i en central kärnrelation med någon primärt viktig, men utan att begränsa eller begränsas.

Game - ON.  


Eftermatte

Det har snöat den natten - och när vi går genom vintermorgonen håller hon min arm och pratar, hon pratar, jag säger saker jag inte längre minns, och skakar, så skakar jag att flera hundra snöänglar kommer på fötter, viskar: lyssna, du jag tror du borde Lyssna.

Så det är detta man får när man i jakt på Något Äkta sätter ut från trygghetens lugnaste utpost i prydligt inredda radhuset på lagom avstånd från sta'n - med fru och barn och tilläggsisolerat förråd med hundratusen sorters jävla skruv rationellt sorterade i perfekt vinkelrätt upphängda hyllsektioner från Mio.

Man får en tidig morgonpromenad genom ett snövått industriområde i Högsbo där den du kommit så skrämmande innerligt Nära berättar om varför, var och hur hon knullat vännen jag själv fört henne samman med - ja, jag minns fortfarande första gången vi sågs, vi köpte pizza på Old Corner - alla tre: vegetarisk salami, nu har hon sugit hans kuk.

Men så ... något når in genom bruset och säger jag borde lyssna, vi blir stående i porten till industriarbetarnas måndagsångest - och jag hör, hon är mjuk och allt hon säger hade jag kunnat säga själv, om det varit tvärtom, och en liten stund förstår jag och vet precis: det är mig hon vill vara med, det där var "bara" Någon - det var kul och det var bra, men jag är Han och Det är Vi.

Vi går tillbaka och alla är där och jag vill inte längre kräkas, jag kommer inte heller dricka skallen i bitar och kväva flödet av kärlek men smärta med sprit - jag står kvar och när nästa DJ lägger på t'most pretentious av stereotyp pop-EBM sitter hon i mitt knä i soffan, Håller Om och plötsligt kan jag andas igen, och jag ser Henne för första gången sedan den här morgonen.

Och ooh - herregud, jag tror jag älskar denna kvinnan, och samtidigt som det direkt gör det Allting Värt är det förstås en jättedum idé - insikt - att få, när hon just berättat att hon legat med en annan.


Teori & Praktik


Det är inget melodramatiskt effektsökeri. Det är kraften av allt som går sönder.

... praktiken!

**knäck**

Nej det är inte ljudet av mitt självförtroende som trasas i bitar eller soptunnan jag sparkar sönder när jag får veta - Veta, att hon Hann Först - för inget av detta händer. Däremot är det ljudet av min rygg när jag kliver ut ur duschen måndagen efter och allt är så uppenbart Trasigt. 

Ja, det är lätt i teorin - har vi redan konstaterat, men så plötsligt befinner man sig mitt i verklighetens stormöga och ett skarpt läge på liv och död och hur huvudet än vill reagera hänger kroppen inte med.

Hänger absolut inte med. 

Det första som händer när Hon svarar "Ja" på frågan om det hände är att jag försvinner. Hon tittar på mig, djupt i ögonen och stadigt - men jag är inte där, jag tror Hon ser sig själv mer än mig för jag är borta och Hon just nu större än livet självt (Äger Det).

Det är massa människor runt omkring oss, vänner - Hennes, mina, våra, härligt!
Fast inte Han..inte nu, han ska komma sen..fast så har han redan kommit, inne i Henne -
igår - och torsdags, jävlar i helvete och FAN.

Det här kommer att döda mig - tur jag inte kommer vara Där.

RSS 2.0